۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲

عضو شورای شهر تهران مطرح کرد؛

قرار بود موتورسیکلت های کاربراتوری ظرف ۳ سال جمع آوری شود

قرار بود موتورسیکلت های کاربراتوری ظرف ۳ سال جمع آوری شود

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: موتور سیکلت های کاربراتوری منشا ۳۰ درصد آلودگی کلانشهرها است و سازمان محیط زیست می بایست ظرف ۳ سال این موتورها را جمع آوری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی الویری در جلسه علنی شورای شهر تهران  پس از ارائه گزارش معاون رئیس جمهوری، افزود: قوانین و مقررات متعدد در خصوص کنترل و کاهش آلودگی هوا در شهر ایران تحت عنوان قانون «هوای پاک» مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۹۶ تصویب شده و سارمان محیط زیست ناظر اجرای این قانون باید باشد.

وی ادامه داد: اولین سئوال کلیدی این است سیاست ها و راهبرد ها سازمان در اجرای قانون و نظارت بر آن چگونه است؟ در سنوات گذشته قوانین و مقررات متعدد وجود داشته است اما متاسفانه وضعیت آلودگی هوا به ویژه در کلانشهر ها بدتر شده است. لذا ارائه دیدگاه در خصوص اجرای قانون هوای پاک در ۳۴ ماده و تبصره های ذیل آن می تواند شروع اقدامات اجرایی جهت مدیریت آلودگی هوای شهر تهران باشد.

الویری خاطر نشان ساخت: از دیگر قوانین و مقررات کلیدی در خصوص کاهش آلودگی هوا تشکیل کارگروهی بر اجرای کاهش آلودگی هوای کلانشهر ها مصوبه هیات وزیران است که از مهمترین بند های آن ممنوعیت شماره گذاری موتور سیکلت های کاربراتوری و برنامه ریزی برای موتور سیکلت های برقی و تولید آن در کشور می باشد. چرا این موضوع در دولت پیگیری نمی شود تا سهم آلایندگی موتور سیکلت ها که بیش از ۳۰ درصد کل آلودگی هوای شهر تهران را شامل می شود حذف گردد. در خواست می شود این موضوع در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گیرد و موضوع در دولت پیگیری شود.

وی تاکید کرد: زمان تولید و عرضه موتور سیکلت های کاربراتوری در کشور به پایان رسیده و لازم است سازمان محیط زیست در یک دوره حداکثر سه ساله برنامه جمع آوری موتور های کاربراتوری به خصوص در کلانشهر ها را طراحی و با کمک سایر دستگاه های مندرج در تصویب نامه کارگروه اجرای برنامه کاهش آلودگی هوا کلانشهر ها اجرایی کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا افزود: مطابق با ردیف دهم از بند الف پیوست چهارم طرح جامع شهر تهران در سال ۸۶ فصل مشترک فعالیت سازمان محیط زیست و مدیریت شهری و مدیریت شهری ۵ طرح موضوعی جلوگیری از آلودگی هوا، جلوگیری از آلودگی های صوتی،  ساماندهی مدیریت پسماندهای جامد، جلوگیری از آلودگی پرتوهای غیر یون سازو امکان سنجی زیست محیطی پروژه های بزرگ مقیاس شهر تهران را پیش بینی شد که متاسفانه با گذشت ۱۰ سال از تصویب و ابلاغ طرح جامع شهر تهران هیچکدام از طرح های موضوعی که ارتباط با محیط زیست دارد و طبق طرح جامع شهر تهران مسئولیت تهیه و پیگیری آنها با سازمان محیط زیست بوده است تهیه و تصویب نشده است. لازم است در این خصوص تعیین تکلیف و تصمیم گرفته شود معنای بی توجهی به این طرح ها و تکالیف بی برنامگی در خصوص آلودگی هوای شهر تهران است. این موضوع سبب شده است ما برای کنترل و کاهش آلودگی های شهر تهران برنامه روشن و مشخص نداشته باشیم و شاخص مصوب که طبق آن وضعیت را پایش و کنترل کنیم تهیه نشده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود کارگروه دائمی متشکل از نمایندگان شورا، شهرداری و سازمان در بالاترین سطح تشکیل و موضوعات مشترک را واکاوی و نسبت به ارجای قوانین و مقررات موضوعه اقدام نمایند.

الویری در ادامه پیشنهاد داد: برای اثر گذاری و کارآمدی هر چه بهتر حضور مسئولان اجرایی دولتی در شورا، ۱۵ روز قبل از دعوت از کمیسیون های تخصصی خواسته شود موضوعات مشترک با دستگاه مربوطه را در فرصت احصا و جمع بندی در کمیسیون تلفیق ارائه شود.

کد خبر 4128256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha